KENYOKU-HO-SHODEN TEKNİKLERİ

Kenyoku Tekniği  Susuz Banyo

Geleneksel temizlenme veya kuru yıkanma metodu.

Bu teknik sizi dış etkenlerden ayırarak enerji alanının temizlenmesi ve güçlendirilmesi için kulanılır. Kenyoku kuru banyo anlamındadır.

Reiki araştırmalarımızla, Kenyoku’yu uygulamak üzere 3 yol keşfettik:

Dr. Usui’nin bunu şöyle öğrettiği söyleniyor:
(1. uygulama şekli)

– Sağ elinizi, göğsünüzün sol tarafına koyun, kaldırmadan yavaşça aşağıya, sağ kalçanıza kadar sürtün. Aynı şeyi sol elinizle sağdan yaparak sol kalçanıza getirin. Sonra sağ elinizle tekrar yapın.

– Sonra sol avucunuzu açm, sağ elinizi, bilekten parmak uçlarına kadar yavaşça sürtün. Aynı şeyi sol elinizle sağ elinize uygulayın. (Bu hareket, bazı Reiki okullarında sağ elle bir kez daha yapılmaktadır).

Günümüzde çok yaygın bir şeklide bu yöntem de uygulanmaktadır:
(2. uygulama şekli)

– Sağ elinizi, göğsünüzün sol tarafına koyun, kaldırmadan yavaşça aşağıya sağ kalçanıza kadar sürtün. Aynı şeyi, sol elinizle sağdan yaparak sol kalçanıza getirin. Sonra sağ elinizle tekrar yapın.

– Şimdi sağ elinizi sol omuzunuza koyun, sol kolunuzun ve elinizin dışından parmak uçlarınıza kadar sürtün. Aynı şeyi sol elinizle sağ tarafınıza uygulayın. (Bu hareket, bazı Reiki okullarında sağ elle bir kez daha yapılmaktadır).

Bir başka yöntem daha vardır:
(3. uygulama şekli)

– Sağ elinizi, göğsünüzün sol tarafına koyun, kaldırmadan yavaşça aşağıya sağ kalçanıza kadar sürtün. Aynı şeyi, sol elinizle sağdan yaparak sol kalçanıza getirin. Sonra sağ elinizle tekrar yapın.

– Şimdi sağ elinizi sol omuzunuza koyun, sol kolunuzun içinden, sol avucunuzdan içinden parmak uçlarınıza kadar sürtün. Aynı şeyi sağ tarafınıza uygulayın. (Bu hareket, bazı Reiki okullarında sağ elle bir kez daha yapılmaktadır). Bu tekniği bana eski bir Budist rahibi öğretmişti. Onun Reiki okulunda, Kenyoku tekniğinden sonra Gassho uyguluyorlar. Size de iyi gelirse uygulayabilirsiniz.

Eğer içinde bulunduğunuz koşullar bu fiziksel hareketleri yapmak için elverişli değilse, hayali olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Ben kişisel olarak 3. tekniği uyguluyorum, ancak kendiniz için en iyi tekniği yine kendiniz bulmalısınız. Malum, insanın en iyi hocası yine kendisidir.

Teknik 3- Kenyoku: Susuz Banyo (1. Uygulama Şekli)

1-6: Sağ elinizi, göğsünüzün sol tarafına koyun, kaldırmadan yavaşça aşağıya sağ kalçanıza kadar sürtün. Aynı şeyi, sol elinizle sağdan yaparak sol kalçanıza getirin. Sonra sağ elinizle tekrar yapın.

7-12: Sonra sol avucunuzu açın, sağ elinizi, bilekten parmak uçlarına kadar yavaşça sürtün. Aynı şeyi sol elinizle sağ elinize uygulayın. (Bu hareket, bazı Reiki okullarında sağ elle bir kez daha yapılmaktadır).

1

Teknik 3- Kenyoku: Susuz Banyo (2. Uygulama Şekli)

1-6: Sağ elinizi, göğsünüzün sol tarafına koyun, kaldırmadan yavaşça aşağıya sağ kalçanıza kadar sürtün. Aynı şeyi, sol elinizle sağdan yaparak sol kalçanıza getirin. Sonra sağ elinizle tekrar yapın:

2

7-12: Şimdi sağ elinizi sol omuzunuza koyun, sol kolunuzun ve elinizin dışından parmak uçlarınıza kadar sürtün. Aynı şeyi sol elinizle sağ tarafınıza uygulayın. (Bu hareket, bazı Reiki okullarında sağ elle bir kez daha yapılmaktadır).

Teknik 3-Kenyoku: Susuz Banyo (2. Uygulama Şekli)

3

13-16: Sağ elinizi, göğsünüzün sol tarafına koyun, kıldırmadan yavaşça aşağıya sağ kalçanıza kadar sürtün. Aynı şeyi, sol elinizle sağdan yaparak sol kalçanıza getirin. Sonra sağ elinizle tekrar yapın.

17-24: Şimdi sağ elinizi sol omuzunuza koyun, sol kolunuzun içinden, sol ovucunuzun içinden parmak uçlarınıza kadar sürtün.

29-32: Aynı şeyi sol elinizle yapın, sol elinizi sağ omuzunuza koyun, sağ kolunuzun içinden, sağ ovucunuzun içinden parmak uçlarınıza kadar sürtün. (Bu hareket, bazı Reiki okullarında sağ elle bir kez daha yapılmaktadır).

Yorum bırakın